Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenskan Michelle, 27, gömmer sig undan skottdrama med amerikanska vännerna Patrick och Trevor.

Svenska Michelle, 27, tvingades fly skott i USA

En skytt har kört runt och skjutit minst sju personer - på flera olika platser.Svenskorna Michelle, 27, och Johanna, 22, var ute på stan när panik utbröt.– Vi är jätterädda, säger Michelle.

Folk var ute och festade på lördagskvällen i området Kalamazoo i delstaten Michigan, när panik plötsligt utbröt. Oroliga föräldrar och anhöriga skickade sms med frågor och uppmaningar: "Var är du? Har du hört vad som hänt? Gå genast inomhus".

– Tio polisbilar åkte förbi oss när vi stod utanför ett hus. De är överallt på alla stora gator, säger Michelle, utbytesstudent från Lidköping, till GP.

Michelle och hennes kompis Johanna från Göteborg är utbytesstudenter i Michigan. De tvingades båda fly undan skottdramat. När GP pratade med svenskorna hade de precis tagit skydd hemma hos en amerikansk bekant.

I bakgrunden kunde man höra folk prata: "håll dig undan fönstret", "dra ner persiennen".

– Alla skriver sms till varandra om det som händer. På tv säger de att skjutningarna inträffat på fyra platser på olika sidor av Downtown Kalamazoo. Det är inte mer än 20-30 minuter mellan ställena.

– Det är läskigt att vara på plats där det händer. Man har hört om sånt här på teve och nu är man mitt i det, säger Johanna.

Skytten ska alltså ha kört runt med bil och skjutit människor på olika platser i området Kalamazoo. Minst sju personer ska vara döda och ibland offren finns en åttaårig pojke. Enligt uppgift ska polisen nu ha gripit en misstänkt. Gärningsmannen beskrevs tidigare som en 50-årig vit man i en mörkblå SUV.

Läs mer här: Skottlossning i USA

Michelle och Johanna vill gå hem, men de tänker inte göra det förrän natten är över och det är säkert att vistas i området. Michigan ligger sex timmar efter svensk tid.

– Jag tycker att det är väldigt obehagligt. Jag och Johanna vill bara gå hem. Men vi får vänta, säger Michelle.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.