Svea åter hos husse

ANNONS
|

Hundvalpen Svea som försvann i måndags eftermiddag vid en bilstöld i centrala Göteborg har hittats välbehållen i Hammarkullen. Hunden vilar nu ut hemma hos sin husse, Joakim Svensson

– Det är fantastiskt att jag fått tillbaka hunden välbehållen men hon var både utmattad och uppskrämd av att ensam har fått springa ute i Hammarkullen ett helt dygn, berättar Joakim för GP.

– Hon sover just nu och behöver vila. Det var varit jobbigt för den bara fem månader gamla valpen.

Vittne

En kvinna såg redan på måndagskvällen Svea springa omkring lös i Hammarkullen och undrade redan då varför hunden inte hade någon husse eller matte i närheten.

ANNONS

När hon sedan på tisdagseftermiddagen fick se Svea en gång till reagerade hon direkt och tog hand om hunden. Hon gick ut på Facebook och sökte och fick besked att det var Joakims hund och han fick tillbaks Svea välbehållen. Svea är en engelsk Staffordshire bullterrier.

I måndags eftermiddag blev Joakim Svenssons bil, en VW Caddy, stulen vid Trädgårdsföreningen av två yngre män som körde bilen till Hammarkullen där de lämnade den och flydde.

Svea och hennes hundbur fanns inte kvar i bilen när polisen hittade den och hon lämnades uppenbart vind för våg och har sedan dess sprungit omkring i området.

– Någon hade tagit henne ur bilen mellan halv fyra och halv sex i går, säger Joakim Svensson.

Själv tog han ledigt från jobbet.

– Jag själv åkte runt i bil och letade, berättar han. Bilen fick bärgas från platsen eftersom den hade en del skador bland annat punktering.

Mycket uppmärksamhet

Sveas äventyr och öden har varit uppmärksammat under tisdagen och många har engagerat sig bland annat via Facebook.

– Uppmärksamheten kring Sveas försvinnande har hjälpt till för att jag så snabbt fått tillbaks henne, säger en lättad Joakim Svensson.

ANNONS