Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man misshandlades svårt på Heden i centrala Göteborg under den tidiga onsdagsmorgonen.

Svårt skadad efter misshandel på Heden

En man vårdas nu på Sahlgrenska för de kraftiga skador han fick inatt då en okänd man attackerade honom vid Heden. – Han har blivit huggen i flera delar av kroppen och vi tror att gärningsmannen har använt en skruvmejsel, säger polisens Peter Adlersson.

Det var vid 04-tiden på onsdagsmorgonen som larmet till polisen kom. En man hade blivit svårt misshandlad och hittades skadad, liggandes på marken på Heden i centrala Göteborg.

– Han har nog inte legat där så länge, för det var vittnen som såg hur den misstänkte gärningsmannen försvann bort mot Ullevi, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst. 


Offret har ska ha förts svårt skadad till Sahlgrenska. 

– Han har blivit huggen på flera delar av kroppen med vad vi tror är en skruvmejsel. Det rör sig om ganska kraftiga skador, men han ska ha varit vid medvetande och kunde prata med oss innan han kom till sjukhuset, säger Adlersson.

Gärningsmannen och offret ska inte ha känt varandra. 

– Målsägaren säger till oss på sjukhuset att gärningsmannen ska ha rånat honom. Det är oklart vad som stulits, men det kan ju ha rört sig om ett rån som har gått snett, så att säga, säger Adlersson. 


Kort efter att polisen kom till brottsplatsen inatt lyckades de hitta och gripa en misstänkt efter att vittnen pekat ut vart han gått. En skruvmejsel, som troligen har använts vid misshandeln tas i beslag.

– En förundersökning om försök till mord alternativt dråp har inletts, säger Johan Josarp, polisens vakthavande befäl, till GP tidigt imorse. 

Under dagen ska man försöka höra den misstänkte 25-årige mannen. Man ska även undersöka brottsplatsen, prata med vittnen till händelsen och den skadade mannen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.