Surfande busschaufför riskerar avsked

ANNONS
|

Filmen togs för någon vecka sedan på flerfiliga E6 i Göteborg och bussen var fylld med passagerare. Under tiden som chauffören höll på med att knappa och titta på sin mobiltelefon blev bussen omkörd av en lastbil.

– Jag blir helt förkrossad när jag ser det här. Det är mycket, mycket allvarligt. Det här får inte förekomma, säger Attila Ungvari till SVT Västnytt efter att ha sett filmen.

Han tycker att man som passagerare ska filma om något liknande sker. Enligt Västtrafiks regler får förare endast undantagsvis använda mobiltelefon under färd och då bara för tjänstesamtal. Dessutom ska då handsfree användas.

ANNONS

Busschauffören anlitades av Veolia, som kör bussarna på uppdrag av Västtrafik. Claes Gotthold, säkerhetsdirektör på Veolia, tycker att är filmen är oroväckande.

– Vårt företag och branschen ser väldigt allvarligt på det här problemet, säger han till SVT Västnytt. Det är naturligtvis ett problem som dyker upp allt mer när människor blir mer uppkopplade. Jag vill poängtera att våra bestämmelser och interna regler är kristallklara när det gäller hanterandet av mobiltelefoner under färd.

Veolia har lokaliserat chauffören och överväger avsked.

ANNONS