Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör. Bild: Anders Ylander
Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör. Bild: Anders Ylander

Succésiffror: GP ökar dramatiskt i räckvidd

Göteborgs-Postens läsare ökar dramatiskt i antal. På ett år har både läsarna av papperstidningen och det digitala innehållet blivit fler – antalet digitala läsare ökade med hela 50 procent. Återigen ökar GP mycket mer än övriga storstadstidningar.

Enligt medieundersökningen Orvestos senaste mätningar har Göteborgs-Postens räckvidd ökat dramatiskt mellan september-december 2019 och samma period 2020.

Antalet läsare av GP:s papperstidning och digitala tjänster (hemsida och app) en genomsnittlig dag har ökat från 396 000 till 516 000, en ökning på drygt 30 procent.

– Det är väldigt glädjande att vi återigen bevisat att det lönar sig att satsa på journalistiken, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör.

Fler har börjat läsa papperstidningen: från 203 000 läsare under 2019 till 232 000 under 2020, en ökning på 29 000 läsare eller 14 procent.

De digitala läsarna på gp.se eller i appen har blivit ännu fler: från 244 000 till 366 000, en ökning på 122 000 läsare eller 50 procent.

Det följer mönstret som GP har följt under 2020: vid samtliga tillfällen då Orvesto har mätt räckvidden har GP:s läsare bara ökat.

LÄS MER: Succé för GP – ökar mest av alla storstadstidningar

LÄS MER: Ny succé för GP – ökar som enda morgontidning

Startade Stockholmsredaktion

Jämfört med andra storstadstidningar är det GP som ökar klart mest sett till antal läsare, print och digitalt. Dagens Nyheter ökar med sex procent, Svenska Dagbladet med 8 procent och Sydsvenskan med 1 procent. Aftonbladet ökar med 4 procent, Expressen med 2 procent och Göteborgsbaserade GT minskar med 13 procent.

– På samma sätt som vi är den tidning som ökat mest är vi troligen också den tidningen vars redaktion växt mest de senaste åren. Det senaste exemplet är vår utökade satsning på vår nyhetsredaktion och vår nystartade Stockholmsredaktion, säger Christofer Ahlqvist.

I tabellen nedan kan du se hur mycket Göteborgs-Postens läsare har ökat i antal jämfört med andra medier i Sverige.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.