Chalmers julbord får ske i digital form i år.
Chalmers julbord får ske i digital form i år. Bild: Christine Olsson/TT

Studenter arrangerar digitalt julbord

Chalmers Studentkår tar till innovativa åtgärder för att försöka motarbeta den psykosociala ohälsan bland sina studenter. Den 12 december håller studentkåren ett digitalt julbord.
– Det finns ett väldigt sug från hela kåren, säger David Welander, ordförande i studentkåren på Chalmers.

ANNONS
|

Liseberg har ställt in samtliga sina ordinarie julbord till följd av coronapandemin.

Restriktionerna slår hårt mot samhället efter större sammankomster förbjudits.

Då har Chalmers studentkår hittat ett innovativt sätt att erbjuda sina medlemmar en förhoppningsvis trevlig och lyckad kväll i form av ett digitalt julbord.

– Konceptet är att man som student betalar för en jultallrik som man sedan hämtar upp på ett säkert sätt i vår restaurang. Tallriken innehåller en varm och en kall del, förklarar David Welander, ordförande för Chalmers studentkår.

Den psykosociala ohälsan bland Chalmers studenter har ökat markant senaste året, säger David Welander.
Den psykosociala ohälsan bland Chalmers studenter har ökat markant senaste året, säger David Welander. Bild: CFFC

LÄS MER:Stort stöd när grönkålsodlare bad om hjälp efter inställda julbord

Psykosociala ohälsan ökar: ”Nämnvärt”

Under kvällen den 12 december kommer Chalmers studentkår sätta upp en livestream med en julvärd som underhåller gästerna hela kvällen. David Welander uppskattar att kapaciteten räcker för flera hundra, men att 200 gäster är en rimlig uppskattning i detta nu.

ANNONS

– Det blir förinspelade gäster, musik, lite underhållning och så. Alla våra föreningar får medverka. Vi upplever att det funnits ett stort sug från alla studenter kring någon form av samarbetsprojekt, säger David Welander.

Den psykosociala ohälsan bland studenterna har ökat markant till följd av pandemin, säger han.

Studentkåren har sammanställt en enkät bland medlemmarna där i runda slängar 80 procent svarar att de mår sämre eller mycket sämre till följd av pandemin.

– Det är en ganska nämnvärd siffra. Det är inte bara några få utan i princip alla mår sämre nu av en eller annan anledning, säger David Welander.

LÄS MER:Chalmers ställer in omtalad halloweenfest

LÄS MER:Julborden inställda – så ska Liseberg kunna öppna 2021

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS