Studentbal på Valand urartade i våldsamt upplopp

En större fest vid Valand slutade i storbråk. Upp mot 20 personer ska ha slagits och polisen utreder nu händelsen som våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

ANNONS
|

Klockan var 00.32 när polisen larmades till Valand med anledning av ett stort bråk. Händelsen ägde rum utanför en festvåning, där runt hundra personer i 18-årsåldern befann sig.

– Det har uppstått ett bråk i samband med festen där femton, tjugo personer har varit involverade, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Till en början hanterade ordningsvakter situationen, men enligt polisen ska några personer i en bil ha försökt köra på vakterna för att sedan lämna platsen. Det finns dock inga uppgifter om att någon ska ha skadats.

När polisen kom fram till platsen hade de som var involverade i bråket sprungit mot Kungsportsplatsen och ingen är gripen i nuläget. Polisen har dock skrivit en anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel.

ANNONS

Skolchefen på en skola i centrala Göteborg berättar för GP att elever från hans skola har deltagit på en studentbal på Valand under gårdagen.

– Det var elever från fyra-fem andra skolor där också, mer vet jag inte, säger skolchefen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS