Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Strömavbrott i Sisjön mitt i mellandagsrean

Mellandagshandeln står still i Sisjön efter att flera butiker har strömavbrott. GP:s reporter som är på plats berättar att kassaapparaterna i vissa butiker inte fungerar. Enligt Ellevios hemsida rör det sig om 1237 kunder som är drabbade. Vid 18-tiden på fredagskvällen var fortfarande 655 personer påverkade av avbrottet.

Under fredagen, strax efter klockan två, drabbades flera butiker i ett shoppingområde i Sisjön av strömavbrott. Flera kassaapparater är ur funktion till följd av avbrottet och många butiker är helt nersläckta.

Enligt Ellevios hemsida rör det sig om 1237 kunder som ska ha drabbats, och utöver de berörda butikerna sträcker sig strömavbrottet till flera hushåll i området.

– Två ledningar har lösts ut i ett elkraftverk i Askim. Tekniker är på plats och omkopplar för att lösa problemet, säger Jess Öllersten vid Ellevios presstjänst.

Ellevio beräknade att strömmen skulle vara tillbaka vid 18-tiden på fredagskvällen, men detta fick skjutas upp ytterligare en timme på grund av att felsökning fortfarande pågår.

– Man kan räkna med att strömmen kan komma och gå, säger Jess Öllersten.

Det var mörkt i Stadiums lokaler och även den Rusta-butik som finns i området är helt nedsläckt.

Stadium ska ha utrymt butiken i samband med elavbrottet, men inne i andra butiker använde kunderna sig av ficklampor och mobiltelefoner för att lysa sin väg fram.

Enligt Willys butikschef Tommy Axebrink varade strömavbrottet bara ett par minuter i butiken. Andra butiker är fortsatt strömlösa.

Att utrymma butiken är standard vid strömavbrott på Willys.

– Det gör vi alltid av säkerhetsskäl men den här gången hann vi aldrig innan strömmen kom tillbaka, säger han.

Kassorna fungerade som vanligt under avbrottet både hos Coop och Willys som har akut backupfunktion kopplat till kassorna i samband med strömavbrott.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.