Strålande nyheter – så blir vädret i påsk

Vädermässigt blir det en något svajig start på påskhelgen i Göteborgsområdet. Men går allting enligt SMHI:s prognos blir det sol och en temperatur som kan dra sig upp mot elva grader.

ANNONS

Snart är det påsk och många ser fram emot en vecka fylld av lov, ledighet och påskägg. För dem väntas strålande nyheter.

Den senaste tiden har vädret slagit om rejält. Torsdagens kraftiga snöfall orsakade flera avåkningar runt om i landet och snöfallet fortsatte under fredagen i Göteborg, för att sedan smälta bort och övergå i ett soligt väder.

Redan nu börjar temperaturen krypa över fem plusgrader, men det har inte känts särskilt varmt, berättar Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

– Vi kan räkna med att temperaturen sträcker sig upp mot åtta grader fram till tisdag, men på onsdag skulle vi kunna nå tiogradersstrecket, säger hon.

ANNONS

Vädret vänder under skärtorsdagen

Det blir dock kortvarigt, för på skärtorsdagen blir det återigen omkring fem grader enligt SMHI:s prognos. Dagen inleds med en hel del moln, regn och blåst. Men framåt eftermiddagen och kvällen ser det ut att vända.

– Då blir det högtrycksbetonat, vilket innebär att det kan bli rätt soligt. Vissa brukar kalla det för ”fint väder”, eftersom det varken blir nederbörd eller blåst, säger hon.

Påskhelgen ser ut att bli lugn på väderspråk, det finns inga tecken på något omfattande lågtryck och bara en svag vind som drar in över Göteborg.

– Fredagen blir betydligt lugnare med soligt väder och en temperatur som kan nå upp till åtta grader. Lördag och söndag, som är viktiga dagar under påsken, kommer temperaturen att ligga mellan sju till elva grader, säger Emma Härenstam.

Sammanfattningsvis startar påsken något ostadigt, för att sedan övergå till ett högtrycksbetonat och soligt väder.

LÄS MER:Kraftigt snöfall orsakar kaos i trafiken

LÄS MER:Klassiskt aprilväder att vänta i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS