Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Stort supporterslagsmål i Göteborg - flera gripna

Fullt slagsmål bröt ut mellan supportrar till IFK Göteborg och AIK efter kvällens fotbollsmatch. Fler personer är gripna och misstänks för misshandel alternativt grov misshandel, samt ringa narkotikabrott.

Bara en halvtimme efter att IFK Göteborg besegrade AIK på Gamla Ullevi berättar flera vittnen om oroligheter på och omkring Avenyn i Göteborg. 

– Det slängs knallskott och bengaler upp mot Engelbrektsgatan och rätt stora grupperingar av fans från båda lag som springer runt och söker konfrontation, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Våldsamma scener utspelade sig sedan på flera av tvärgatorna av den övre delen av Avenyn. På bilder från platsen syns fans som kastar smällare och rök över vissa delar av Avenyn.

–  Det är stökigt kring Engelbrektsgatan, Geijersgatan och Arkivgatan. De här grupperingarna söker konfrontation med varann och vi försöker hindra dem, säger Christer Fuxborg.

Busslast med gripna

Ett tiotal piketbilar från polisen slog till mot de bråkande supportrarna.
– Det handlar om två grupperingar som konfronterats på Götabergsgatan, säger Göran Carlbom, inre befäl vid polisen i region Väst. 

LÄS ÄVEN: Otäcka scenerna på läktaren – supportrar föll: "Låg livlös"

Vid 22 kunde polisen bekräfta att man gripit hand om flera personer.
– Jag kan inte säga hur många det är, men vi har behövt köra fram en transportbuss, säger Christer Fuxborg.

Oroligheterna spred sig sedan mot Vasaplatsen där det enligt polisen lugnade ner sig något.

–  Det är någorlunda under kontroll nu och ett antal personer är gripna. De misstänks för misshandel alternativt grov misshandel. Sen får vi se vilka som misstänks för vad och vilka som kan transporteras vidare. De som är gripna för misshandel kommer att föras till polishuset. En del är också omhändertagna för ordningsstörning enligt polislagens paragraf 13, säger Göran Carlbom, inre befäl vid polisen i region Väst. 

35 personer avlägsnade från centrum

Strax efter klockan 22 på kvällen berättar vittnen för GP att polisen lyckats omringa IFK- och AIK-supportrar i Vasaparken, ett stenkast från Avenyn, och att situationen till viss del har lugnat ner sig.

– Vi har gripit en person misstänkt för grov misshandel, en misstänkt för ringa narkotikabrott och tagit in fyra personer som var för berusade. Vidare har cirka 35 personer avlägsnats från centrum, säger Thomas Gårner som är inre befäl vid polisen i väst.

Vet du mer? Kontakta GP!

Via mejl: [email protected]

Telefon: 031-17 20 10 

MMS/SMS: 720 10

 


 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.