Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 kommer köra andra vägar under cirka en månad på grund av ett stort underhållsarbete.  Bild: Arkivbild
Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 kommer köra andra vägar under cirka en månad på grund av ett stort underhållsarbete. Bild: Arkivbild

Stort spårarbete i Majorna – så påverkas trafiken

På lördag kommer ett fyra veckors långt spårvagnsarbete dra i gång vid Älvsborgsplan och Älvsborgsgatan i Majorna. Spårvagnstrafiken för linjerna 3, 9 och 11 kommer att påverkas under tiden och vissa sträckor kommer att ersättas med buss.

Mellan den 24 mars och 23 april kommer spårvagnsarbetet att pågå.

– Vi ska göra ett underhållsarbete av spår och byta spårvagnsväxlarna för området kring Älvsborgsplan, säger Andreas Dahlgren, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik.

Arbetet innebär att spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 under fyra veckor kör andra vägar och att vissa sträckor ersätts med buss under tiden. För linje 3 gäller detta för sträckan mellan Vagnhallen Majorna och Marklandsgatan och för linje 9 sträckan mellan Vagnhallen Majorna och Kungssten. För Linje 11 påverkas sträckan mellan Saltholmen och Godhemsgatan, men bara under de tre första veckorna.

– Vi kommer att sätta in bussar som går mellan hållplatserna på de sträckorna under tiden som spårvagnarna inte kan köra där, säger Andreas Dahlgren.

Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 kommer köra andra vägar under cirka en månad på grund av ett stort underhållsarbete. . Bild: Lisa Wikstrand
Spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 kommer köra andra vägar under cirka en månad på grund av ett stort underhållsarbete. . Bild: Lisa Wikstrand

Restiden blir längre

Enligt honom ska bussarna gå lika ofta som spårvagnarna går nu, men resenärerna bör däremot förvänta sig en längre restid än vanligt.

– Hela resan kan ta en längre tid eftersom det här kommer innebära att man måste göra fler byten, säger Andreas Dahlgren.

Han rekommenderar resenärer att kolla i Västtrafiks reseplanerare på hemsidan eller i appen för att se hur man kan resa och hur lång tid resan kommer att ta. Han berättar att Västtrafik kommer att arbeta med att upplysa resenärer om den omdirigerande kollektivtrafiken.

– Det kommer att finnas informationsskyltar på de påverkade hållplatserna. Det kommer även att finnas informatörer ute under hela perioden som kommer informera resenärerna, säger Andreas Dahlgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.