Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stort slagsmål i centrala Göteborg

Ett stort slagsmål har brutit ut i centrala Göteborg, i närheten av NK-huset. Enligt polisen har mellan sju till tolv personer varit inblandade, och åtminstone en person har identifierats som misstänkt.

Strax efter halv fem på lördagseftermiddagen bröt ett större slagsmål ut i centrala Göteborg. Enligt polisen är det mellan sju och tolv personer som har drabbat samman i ett "internt slagsmål".

Enligt polisen har än så länge en misstänkt gärningsman kunnat lokaliserats.

– Vi har en utpekad som har blivit slagen och en som har slagit den här personen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Polisen var på plats med tre enheter och det ska nu vara lugnt på platsen. De inblandade är unga män och enligt polisen sker den här typen av slagsmål med jämna mellanrum i de centrala delarna av staden.

– Det brukar väcka mycket uppseende, det är intensiva, våldsamma, korta slagsmål. Sedan brukar de skingra på sig. Det är lite oklart vad det är som utlöser det, säger Morten Gunneng.

Flera personer är kvar på platsen, men deras inblandning i bråket är ännu oklar. En person har behövt sjukhusvård för en handskada och enligt Morten Gunneng är det några som blöder efter bråket.

Är det någon som har gripits för misshandeln?

– Vi vet inte om vi kommer dithän ännu. Vi behöver inhämta stöduppgifter innan vi kan bestämma om det finns förutsättningar för ett gripande.

Två anmälningar om misshandel har tagits upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.