Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Stort räddningspådrag vid brand i centrala Göteborg

Strax efter sex på onsdagsmorgonen ryckte ett i sammanhanget stort antal enheter från räddningstjänst och polis ut till en brand i centrala Göteborg. En frisörsalong i ett flerfamiljshus nära Scandinavium stod i lågor.

– Vi är på plats med Gårdastyrkan och Mölndalsstyrkan och insatsledare från Mölndal. Det är rökfyllt och vi söker igenom, sa Niclas Fogelqwist, larm och ledningsoperatör på räddningstjänsten, strax efter larmet inkommit.

Lite senare på morgonen meddelade Räddningstjänsten att man ryckt ut med styrkor från ännu fler stationer – även Lundby och Öjesrsjö. Sammanlagt var nio brandbilar och 25 personal från Räddningstjänsten på plats.

Det var en frisörsalong i ett flerfamiljshus på Hedåsgatan som brann.

– Jag bor i närheten och hörde sirener vid kvart över sex och blev orolig. Det är ju gamla byggnader så man tänker att det kan sprida sig, säger en kvinna som bor i området till GP:s reporter på plats.

Branden släcktes snabbt och Räddningstjänsten arbetar nu med att undersöka angränsande lägenheter och att vädra ut rök från trapphuset.

Inga boende har behövt evakueras och det fanns vid 06:40 inga uppgifter om att någon blivit skadad. Räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen ytterligare någon timma för kontroll och eftersläckning.

– Vi är kvar med en höjdenhet och kontrollerar taket. Men det mesta är avvecklat nu, säger Mikael Lindgren vid räddningstjänsten.

Just nu är Hedåsgatan avstängd men gatorna runt kvarteret är öppna för trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.