Man mördad i Göteborg - sköts med flera skott

En man mördades igår kväll i en skottlossning på Frölunda torg. Mannen sköts med flera skott och en intensiv mördarjakt pågår just nu över hela Göteborg. – Flera personer ska ha setts lämna platsen i en bil enligt vittnesuppgifter, säger Hans Lippens på polisen.

ANNONS
|

Vid 21.15-tidenpå fredagskvällenmördades en man under en skottlossning på Frölunda torg.Flera personer hördeav sig till GP kort efter dådet och berättadeatt de hört ett stort antal smällar. Stämningen på plats ska ha varit panikartad.

– Jag såg folk som flydde från torget förut, jag vet inte om det har att göra med någon skottlossningeller inte.Jag hörde ett tiotal skott eller smällar, allting gick väldigt fort.Vi är massor som står här och tittar, det är oroligt, berättarett vittne.

Ett annat vittne berättade senare under kvällen för GP:s reporter på platsom hur hon hörde minst tio smällar.

–Jag satt och fikade med en väninna och plötsligt hörde jag en smäll. Sedan tog det cirka 30 sekunder innande riktiga skotten kom. Då var det mellan 10till 15 riktigt kraftiga smällar. Sedan hörde vi sirener och sedan dröjde det ett tag innan ytterligareen smäll hördes, berättarkvinnan och fortsätter:

ANNONS

– Det här känns väldigt väldigt otäckt med tanke på att jag har egna barn. Jag tänker på den skjutnesmamma.

Stort sökpådrag

Under fredagskvällen spärrades ett flera hundra kvadratmeter stort område av vid parkeringsplatsen intill Frölunda torgs resecentrum där den mördade mannen hittades i en bil. Enligt polisen blev han skjuten med flera skott.

– Mannen var död när vi kom till platsen. Vi kommer att vara kvar på platsen hela natten för att säkerställa allting som har hänt. Vi ska höra vittnen för att bilda oss en uppfattning om vad det är som har hänt, berättade Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst under insatsen.

Runt hela Frölunda torg stod poliser uppradade längs avspärrningarna och GP:s reporter på plats kunde räknatill minst 15 polisbilar, flera polisbussar och en antal civila polisbilar runt mordplatsen.

Vid halvsextiden på lördagsmorgonen hade polisen lämnat torget och avspärrningarna på platsen var hävda.

Ingen misstänkt gärningsman

Det är ännu okänt vem eller vilka som ligger bakom det brutala brottetoch vilket motiv detfinns tillmordet.

– Vi har ingen gripen eller misstänkt. Vi har spärrat av platsen och ska försöka lägga ihop det somvittnen på platsen har sagt till oss, berättadeAnki Larsson, gruppchef vid polisen i region Väst sent på fredagskvällen.

ANNONS

Under fredagskvällen undersökt polisen bland annaten svart bil vid brottsplatsen. Registreringsplåtarnatäcktesöver med en svarta plastpåsar, samtidigt som polisen med ficklampor och hjälp av hundar undersökte området runt den.

På lördagsmorgonenuppgav Anders Larsson, gruppchef vid polisen region Väst, att ingen var gripen misstänkt för dådettrots att polisen i Göteborg varit ute och sökt efter mördaren eller mördarna under hela natten.

Även om det är oklart vem som har avlossat skotten, har ett flertal vittnen sett hur flera män skyndat sig iväg i en bil i samband med händelsen.

– Det var ett antal personer som försvann med en bil, enligt vittnesuppgifter, säger Hans Lippens.

Strax efter midnatt mot lördagen uppgav polisen att inga fler personer ska ha kommit till skada i skottlossningen.

– Som vi kan se det rör det sig endast om en person, säger Hans Lippens.

Runt midnattmot lördagen bärgades också två bilar bort från brottsplatsen, utöver bilen vars nummerplåtar täcktes över med en plastpåsar. Den ena bilen var en lyxbil i miljonklassen. Två personer som befann sig i närheten av bilarna togs under kvällen in tillför. Enligt polisen har de inte delgivits misstankar om brott, utan plockades istället in för atthöras upplysningsvis i ärendet.

ANNONS

"Man blir orolig för sina egna barn"

Dani Issa var på väg att möta sin fru när hon ringde upp och bad honom att komma hem till deras bostad vid Frölunda torg. Han beskriver händelsen som chockerande.


    Dani Issa
Dani Issa

– Man är i chock. Vad har folk som gör så här för hjärta? Hur kan man bara skjuta någon på öppen gata? Det förstår man inte, säger han.

Dani berättar att han känner stor oro för sina egna barn när något sådant härallvarligt händer.

–Man blir orolig för sina egna barn. Jag har en styvson som är 16 år. Han spelar fotboll och brukar komma hem från träningen vid den här tiden. Sedan har jag en 14-årig dotter och en 7-årig pojk. Det är klart man är orolig för vad som kan hända deskulle komma emellan när det skjuts, säger Dani Issa.

Flera skjutningar

Frölunda har under året drabbats av flera skjutningar, men enligt polisen är det för tidigt att säga om fredagens skjutning har någon koppling till någon av dessa.

– Det är alldeles för tidigt att säga något om koppling till andra händelser, säger Hans Lippens.

Under lördagen fortsätter jakten efter mördaren eller mördarna. Polisen bedriver just nu ett intensivt spaningsarbete där vittnesuppgifter och förhör från fredagskvällenläggs ihop med den samlade bilden av polisen vet om offret. Under dagen kommer polisen att hålla fortsatta förhör med både vittnen och människor som rört sig i kretsarna runt personen som polisen tror är denmördade mannen. Under lördagsmorgonen var han enligt polisen ännu inte fullt identifierad.

ANNONS

Mordutredarna kommerockså bland annat igenom föremål som till exempel mannens mobiltelefon, om det har tillgång till den,och utreda vilka personer som han har haft kontakt med den senaste tiden.

Vid 10-tiden på lördagsmorgonen var fortfarande ingen gripen misstänkt för mordet.

ANNONS