Under helgen genomförde polisen en kontroll vid Kvibergs marknad.
Under helgen genomförde polisen en kontroll vid Kvibergs marknad. Bild: Robert Nilsson

Stort polispådrag på Kvibergs marknad i helgen

Ett stort antal poliser, tillsammans med flera myndighetspersoner, gjorde under lördagen tillslag mot Kvibergs marknad. Syftet var att mota bort de kriminella verksamheter som enligt polisen är utbredd i området.

ANNONS
|

Det var inte bara besökare som hade hittat till Kvibergs marknad i helgen- även polisen, inspektörer och utredare från Skatteverket, Miljöförvaltningen, Kronofogden och Försäkringskassan var på plats där en stor kontroll genomfördes.

Syftet med kontrollen var enligt polisen att mota bort de olagliga verksamheter som cirkulerar i området.

– Vi vet att det är problem där uppe med stöldgods och häleri, så därför ville vi, tillsammans med myndigheterna, slå brett, säger Johan Dahlström, polisens insatschef.

”En lyckad kontroll”

Under kontrollerna kunde bland annat 67 ordningsböter delas ut och 57 besiktningar genomföras, som alla ledde till anmälningar.

Försäkringskassans kontroller resulterade i att omkring 30 större utredningar kommer att genomföras, där påföljden troligtvis blir indragen ersättning.

ANNONS

Kronofogden utmätte totalt tre bilar på platsen och både Skatteverket och Miljöförvaltningen genomförde flertalet kontroller som ska följas upp.

– Resultatet är egentligen ingen överraskning, vi vet om att det försiggår handel med stöldgods och florerar folk med skulder. Utifrån de andra myndigheterna var det väldigt bra, och vi fick också en del nya kontakter i vårt nät, så det var en lyckad kontroll, säger Johan Dahlström.

Hittade efterlyst tjuv

En man i 50-årsåldern kunde också gripas och anhållas i sin utevaro misstänkt för grovt häleri.

– Jag kan inte säga så mycket om det men vi påträffade en person som stod inne på marknaden och sålde stöldgods, så vi plockade in honom.

Även en person efterlyst för stöld påträffades på marknaden.

– Vi stötte på en person som skulle in och avtjäna sitt straff, som inte har befunnit sig på de ställen han skulle, säger Dahlström.

”Merparten av marknadens säljare är skötsamma”

Staffan Cederberg, vd på Kvibergs marknad, menar att den största andelen av marknadens försäljare är seriösa, men välkomnar polisens närvaro på platsen.

– Merparten av marknadens säljare är skötsamma och Kvibergs marknad jobbar aktivt för att avhysa oseriösa säljare. Exempelvis måste du ha ett registrerat företag för att få sälja nya produkter på marknaden, säger Cederberg.

ANNONS

– Kvibergs marknad har dock inte samma möjligheter som polisen att göra exempelvis bakgrundskontroller och uppskattar polisens arbete, samarbetet med dem och deras närvaro på marknaden.

LÄS MER:Ali Khan-man döms – sålde vapen för gatustrid på Kvibergs marknad

LÄS MER:Misstanken: Två män i Ali Khan-nätverket sålde knivar och knogjärn på Kvibergs marknad

LÄS MER:Två sidor av Kvibergs marknad

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS