Stort pådrag efter misstänkta i Tuve

Dramatiska scener utspelade sig framför boende i Tuve natten till söndagen när polisen jagade sex misstänkta med tiotal bilar, hundar och helikopter. Enligt ett vittne färdades de misstänkta i en jeep men försvann sedan in i bostadsområdet.

ANNONS
|

Flera boende har hört av sig till GP efter att ha bevittnat delar av insatsen. Polisen berättar att det pådraget startade på Tuvevägen när en patrull försökte stoppa bilen. Anledningen var att individerna var sedan tidigare kända av polisen.

När bilen inte stannade inledde man en polisjakt och flera enheter kopplades in. Enligt ett vittne var tiotal patruller inblandade i insatsen liksom hundpatruller och polishelikopter.

Personerna som färdades i bilen valde efter ett tagatt lämna fordonet och fly in i ett bostadsområde. De ska ha tagit sig in i en trappuppgång, enligt polisen.

Samtliga kunde sedan gripas.

Polisen gjorde även husrannsakan hos en av individerna men utan att hitta något. Man skrev en anmälan om narkotikabrott, men det är oklart om personerna var narkotikapåverkade eller om man hittade narkotika på dem eller i bilen.

ANNONS

Att pådraget blev så stort beror enligt polisen på att det fanns mycket tillgänglig personal vid den tiden.

Polisen kunde tidigt på söndagen intesvara på om man hade hittat några vapeneller om det rörde sig om grovt kriminella personer.

ANNONS