Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stordalen ska öppna hotell i Karlatornet

Hotellmagnaten Peter Stordalen och byggherren Ola Serneke är överens. När det 245 meter höga Karlatornet står färdigt ska ett nytt Clarion Hotell öppna upp i skyskrapan. – Det finns de som tror att the sky's the limit. Det är fel!, säger Petter Stordalen.

Trots att länstyrelsen vill pröva detaljplanen innan den vinner laga kraft för jätteskrapan är planerna för vad Karlatornet på Hisingen ska inhysa redan långt framme. 

LÄS OCKSÅ: "Hisingen ska ha mer plats på kartan"

Nu meddelar Serneke som bygger tornet att man har tecknat en avsiktförklaring med den norska hotellmagnaten Petter Stordalen om att ett nytt Clarion Hotell med över 300 rum ska finnas i skyskrapan. 

Om planerna går som Serneke önskar kommer tornet att stå färdigt 2021. Förutom över 300 rum meddelar Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter Stordalen att hotellet kommer innehålla flera restauranger, barer, spa och stora konferensfaciliteter. 

Stordalen: "Det här blir episkt" 

– Det finns de som tror att the sky's the limit. Det är fel! 2021 kommer detta bli tydligt för gästerna på Clarion Hotel Karlatornet. De kommer tro att de hamnat i nirvana när de tittar ut från takrestaurangen. Det här blir episkt, säger Petter Stordalen i ett pressmeddelande. 

Även Ola Serneke är tydligt nöjd över affären med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen. 

– Det här är mitt drömprojekt. Ett projekt som växt genom åren och som vi nu äntligen kan förverkliga. Det känns också oerhört bra att vi idag skrivit under kontraktet med Nordic Choice Hotels. Vi har en gemensam ambition att service och upplevelse i huset ska vara minst lika imponerande som tornet, säger Sernekes vd Ola Serneke i det gemensamma pressmeddelandet. 

LÄS OCKSÅ: Stordalen: "Ett hotell halvvägs till himlen"

Stordalens nya hotell kommer ha en yta på 17 000 kvadratmeter i Karlatornet. Förutom hotellet är planerna att det även ska finnas bostäder och kontorsytor i det 245 meter höga tornet. 

"Blir Nordens bekvämaste boende"

Karlatornet är tänkt att bli kronjuvelen i en den nya stadsdelen Karlastaden där det även planeras att byggas bland annat omkring 2 000 nya hyres- och bostadsrätter, restauranger, och butiker. Själva Karlatornet beräknas kosta omkring 4,5 miljarder kronor och hela byggprojektet väntas kosta omkring totalt 13 miljarder.  

Stordalen meddelar att Nordic Chocies ambition med hotellet är att det ska "sudda" ut gränserna mellan Karlatornets delar av bostäder, restauranger och kontorsutrymmen. 

– En av de värsta grejerna med att bo på ett riktigt bra hotell är dagen då du ska checka ut och åka hem. Man vet att man kommer att sakna bekvämligheterna på hotellet. Detta löser vi med Karlatornet. Bor du i en lägenhet där så kan du använda dig av hotellets concierge, beställa room service och städning från hotellet samt träna i hotellets gym. Det här kommer bli Nordens mest bekväma boende, säger Petter Stordalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.