Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Storbrand förstörde lager

En lagerbyggnad på många tusen kvadratmeter i Helsingborg har totalförstörts av en brand. Tidigare i natt kastade någon en bensinbomb mot byggnaden.

Byggnaden på Fäktmästaregatan i centrala Helsingborg är helt förstörd, enligt räddningstjänsten. Enligt hd.se brinner fortfarande en stor mängd pellets som förvarades i byggnaden.

Tidigare under natten har någon kastat in en molotovcocktail i byggnaden. Polisen åkte dit och kunde konstatera att den självslocknat.

- Men någon timme senare började det brinna. Om det är en molotovcocktail igen vet jag inte, men här misstänker vi mordbrand, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

Flera byggnader runt omkring låg i farozonen, men kunde räddas av brandmanskapet.

Läget blev ansträngt för räddningstjänsten, då stora resurser samtidigt krävdes till ytterligare en storbrand i Landskrona.

- Det har varit en kraftig belastning. Resurserna är det stora problemet för oss. Vi använder oss av folk ända upp i Halland, säger Jonathan Sjöberg, informationsbefäl på räddningstjänsten i Helsingborg.

Det ryker ordentligt från branden, men det finns inga uppgifter om att röken skulle vara extra farlig.

- Det blåser inte in mot stan, men det är fortfarande så att det finns boende i den riktningen, säger Jonathan Sjöberg, och uppmanar medborgare att alltid undvika brandrök.

Enligt vad polisen vet har ingen person skadats. Byggnaden tillhör ett fruktföretag.