Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett stort bråk bröt ut på Svartedalsskolan tidigare i veckan. Bild: Petter Trens
Ett stort bråk bröt ut på Svartedalsskolan tidigare i veckan. Bild: Petter Trens

Storbråk på Svartedalsskolan – flera flydde platsen

Ett storbråk ska ha brutit ut på Svartedalsskolan tidigare i veckan. Polisen larmades till skolan men då hade gärningspersonerna redan flytt från platsen.
– Samtliga målsägande är i 15-årsåldern, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Det var vid 15.30 i måndags som polisen larmades till Svartedalsskolan på Hisingen. Enligt polisen hade det varit ett stort bråk på plats men när patrullen kom fram hade gärningspersonerna flytt.

– Det stämmer att det var ett bråk som upplöstes. Alla inblandade utom en var elever på skolan, säger Johanna Pettersson, utbildningschef utbildningsområde Hisingen.

Johanna Pettersson uppger att en elev blev skadad och fick plåstras om.

– Man agerade snabbt och enligt rutin för att avstyra detta. Det lugnade ner sig och sen har vi jobbat med att förebygga att det händer igen. Det har inte varit några ytterligare händelser i veckan, säger Johanna Pettersson.

Hur hanterar ni den här händelsen nu?

– Vi gjorde som vi brukar. Vi tillkallade polis och har upprättat en polisanmälan. Vi tittar på det nu för att det inte ska uppstå igen, säger Johanna Pettersson.

Information om händelsen har skickats ut till vårdnadshavare. Dessutom har skolan haft väktare på plats under veckan.

– Det hade vi som en extra åtgärd för att lugna ner. Vi försöker också fånga upp elever och prata med dem för att reda ut det helt enkelt. Vi har haft samtal med vårdnadshavare, säger Johanna Pettersson.

Polisen bekräftar att de larmades till skolan om ett bråk.

– När vi kom fram var det inget bråk kvar. Det är i nuläget rubricerat som försök till grov misshandel, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Samtliga nio målsägande är i 15-årsåldern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.