Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Med anledning av evakueringen av 290 personer och förseningarna därefter råder det trängsel på Göteborgs centralstation.  Bild: Amanda Karlsson
Med anledning av evakueringen av 290 personer och förseningarna därefter råder det trängsel på Göteborgs centralstation. Bild: Amanda Karlsson

Stora förseningar i tågtrafiken efter tågevakuering

Det rådde under tisdagskvällen stora förseningar i tågtrafiken från Göteborgs centralstation. Anledningen var ett fordonsfel på två ihopsatta X2000-tåg. 290 resenärer behövde evakueras.

Enligt Trafikverket berodde tisdagskvällens tågstopp på att man behövt evakuera personal och resenärer på ett tåg med slutdestination Strömstad.

– Man evakuerar tåget på grund av en fordonsskada, säger Anders Wallin trafikinformatör på Trafikverket.

Stoppet i tågtrafiken pågick i en knapp timme och påverkade samtliga tåg från Göteborgs centralstation.

– Det rör sig om ett fordonsfel på två ihopsatta X2000-tåg. Det sker just nu en förflyttning av 290 resenärer till ett annat tåg. Detta påverkar alla tåg ut från Göteborg, säger Christina Psarris på SJ:s pressjour vid klockan 18.40.

Hon fortsätter:

– Det ena tågsättet är redan klart. Förflyttningen påbörjades klockan 18.27. Det andra håller man på att göra en förflyttning på nu. Ett röjningslok är på ingång för att felsöka.

Strax efter klockan 19 var felet uppklarat och tågtrafiken kunde återupptas. Stoppet skapade emellertid stora förseningar i tågtrafiken.

– Just nu har vi förseningar på mellan 45 och 70 minuter, sa Anders Wallin vid klockan 19.20.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.