Med anledning av evakueringen av 290 personer och förseningarna därefter råder det trängsel på Göteborgs centralstation.
Med anledning av evakueringen av 290 personer och förseningarna därefter råder det trängsel på Göteborgs centralstation. Bild: Amanda Karlsson

Stora förseningar i tågtrafiken efter tågevakuering

Det rådde under tisdagskvällen stora förseningar i tågtrafiken från Göteborgs centralstation. Anledningen var ett fordonsfel på två ihopsatta X2000-tåg. 290 resenärer behövde evakueras.

ANNONS
|

Enligt Trafikverket berodde tisdagskvällens tågstopp på att man behövt evakuera personal och resenärer på ett tåg med slutdestination Strömstad.

– Man evakuerar tåget på grund av en fordonsskada, säger Anders Wallin trafikinformatör på Trafikverket.

Stoppet i tågtrafiken pågick i en knapp timme och påverkade samtliga tåg från Göteborgs centralstation.

– Det rör sig om ett fordonsfel på två ihopsatta X2000-tåg. Det sker just nu en förflyttning av 290 resenärer till ett annat tåg. Detta påverkar alla tåg ut från Göteborg, säger Christina Psarris på SJ:s pressjour vid klockan 18.40.

Hon fortsätter:

– Det ena tågsättet är redan klart. Förflyttningen påbörjades klockan 18.27. Det andra håller man på att göra en förflyttning på nu. Ett röjningslok är på ingång för att felsöka.

ANNONS

Strax efter klockan 19 var felet uppklarat och tågtrafiken kunde återupptas. Stoppet skapade emellertid stora förseningar i tågtrafiken.

– Just nu har vi förseningar på mellan 45 och 70 minuter, sa Anders Wallin vid klockan 19.20.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS