Stora förseningar i tågtrafiken

Det är stora förseningar i tågtrafiken mot Skövde och Stockholm under måndagen. Anledningen är ett kontaktledningsfel mellan Vårgårda och Herrljunga.

ANNONS
|

Strax innan klockan fem på måndagsmorgonen rapporterades om ett kontaktledningsfel mellan Herrljunga och Vårgårda. Något som sedan dess har fått stora konsekvenser för tågtrafiken.

Samtliga tåg från Göteborg mot Skövde och Stockholm påverkas. Det handlar om stora förseningar och en del inställda tåg. Vid 10.30 finns det ännu ingen prognos för när felet kan vara åtgärdat.

– Nu väntar vi på besked från Trafikverket om de eventuellt kan öppna ett spår mellan Herrljunga och Alingsås, säger Stephan Ray som är presskommunikatör på SJ och fortsätter:

– Det kommer bli stora förseningar på Västra Stambanan idag. Men får de igång ett spår så kommer vi kunna sätta in ett extralångt lokaltåg som kan frakta människor mellan Herrljunga och Alingsås och sen ner till Göteborg. Det håller igång tågtrafiken tills kontaktledningen åtgärdas.

ANNONS

Senare meddelar Trafikverket att trafiken beräknas återupptas från klockan 12.00. Vissa tåg kommer då att köra den sträckan, men med lägre hastighet. Vissa kommer fortsatt gå en annan väg. I båda fallen innebär det dock längre restid.

Väntas pågå i timmar

Västtrafik fick in en rapport om felet vid 04.48. Trafikverkets personal började undersöka problemet mellan 07.30 och 08.00.

En del tåg ska ha fått ledas om via Öxnered.

– Hur mycket förseningar det blir vet man inte. Trafikverket sitter och försöker lösa situationen för varje tåg, säger Pernilla Johansson, presskommunikatör på SJ.

Trafikverket hänvisar till tågbolagen för mer information.

Pendeln mot Alingsås är inte påverkad.

ANNONS