Stora förseningar för spårvagnstrafik i centrala Göteborg

All spårvagnstrafik mellan Centralstationen och Brunnsparken stod stilla under en tid på söndagskvällen, på grund av ett strömavbrott. Det har lett till en stor trafikpåverkan.

ANNONS
|

Vid 23-tiden på söndagskvällenstannade all trafik mellan Centralstationen och Brunnsparken.Tio spårvagnar står helt stilla på spåret och ingen spårvagn kan färdas den sträckan.

– Det är något har slagit ut strömmen. Vi vet inte varför. Vi har en servicebil på platsen som håller på att arbeta med att få tillbaka strömmen,sägerMartina Andersson, störningskoordinator vid Västtrafik.

Enligt henne påverkas alla spårvagnar, förutom spårvagn åtta av strömavbrottet. Men det är enbart sträckan Centralstationen och Brunnsparken det inte går någon trafik alls.

– Spårvagnarna får köra via Skånegatan i stället.Vi har satt in ersättningsbussar. Spårvagnstrafik går förbi Domkyrkan, Valand och så vidare,sägerMartina Andersson, störningskoordinator vid Västtrafik.

ANNONS

Fortfarande trafikpåverkan

Enligt henne är prognosen att strömavbrottet kommer att vara löst vid midnatt. Då ska trafiken färdassom vanligt alla sträckor.

– Vi försöker att göra det vi kan för att folk ska kunna komma hem. Som tur är, är det inte många resenärer den här tiden, sägerMartina Andersson.

Trafiken började rulla igen efter midnatt. Men enligt Västtrafik kan spårvagnstrafiken påverkas ett tag till.

– Efter som spårvagnar har fått köra en annan rutt, går många fortfarande inte förbi Centralstationen och Brunnsparken. Man kan inte vänta sig att spårvagnarna kommer i tid. Men försöker täcka upp med bussar så att resenärerna kan ta sig hem, säger Caroline Höög,störningskoordinator vid Västtrafik.

ANNONS