Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Problemet har drabbat flera operatörers förmåga att leverera bredband, telefoni och tv-tjänster.  Bild: Braastad, Audun
Problemet har drabbat flera operatörers förmåga att leverera bredband, telefoni och tv-tjänster. Bild: Braastad, Audun

Stora driftstörningar efter avgrävd kabel

För många göteborgare var det helt svart i tv-rutan under måndagen och stora delar av tisdagen. Enligt presstjänsten på Telia ska det röra sig om en skadad kabel som orsakat problem för flera operatörer. Felet ska ha varit åtgärdat under tisdagseftermiddagen.

Flera tusen hushåll i Göteborg med omnejd uppges ha stått utan bredband, telefoni och tv. Flera operatörer drabbades av störningen.

– Det som har hänt är att man håller på att riva ett hus någonstans i Göteborg, och då har ett cementblock ramlat ner och skadat våra kablar där, sade Irene Krohn, presschef på Telia om händelsen när den pågick.

Sedan tisdagseftermiddagen ska dock felet vara åtgärdat.

Drabbade flera operatörer

Anledningen till att så många drabbades var att flera operatörers kablar går genom huset. En av de kablar som skadats var då Telias kabel, där också Comhem hyr en del av deras kapacitet. Någonting som alltså drabbade deras kunder.

Enligt Telenors hemsida var även deras kunder, till stor del på västra Hisingen och norra skärgården, drabbade av störningar. Detsamma gällde en del av Tele2:s kunder på Hisingen, uppger man på sin hemsida.

– Vi har tagit in en grävskopa och försöker lyfta bort cementblocket, så att vi ska kunna dra en provisorisk kabel. De jobbar på för fullt, sade Krohn om händelsen under måndagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.