Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stor vattenläcka på Lindholmen

En större vattenläcka har inträffat i en byggnad på Lindholmen i Göteborg. Främst drabbad ska Gothenburg Film Studios lokaler vara.
– Vi har lokaler här på 250 kvadratmeter. Och hela lokalen är fylld med 5 centimeter vatten, så det är ganska mycket, säger Paul Blomgren DoVan, vd för företaget.

De anställda på Gothenburg Film Studios möttes av en ovanlig syn när de kom till jobbet. Hela kontorslokalen var vattenfylld efter att en vattenläcka uppstod i en ledning.

– Vi märkte av det nu i morse. Fem centimeter vatten täckte lokalen. Vi har ingen aning om hur omfattande skadorna blir, säger Paul Blomgren DoVan, vd för Gothenburg Film Studios.

Personalen måste jobba

Vad som orsakade vattenläckan vet han inte, men man inväntar nu besked från fastighetsägaren vad som sker härnäst.

– Vår personal är ju här liksom, vi måste ju jobba, säger Paul Blomgren DoVan.

Gothenburg Film Studios är en filmstudio baserad i Göteborg som i slutet av förra året uppmärksammades i samband med en konflikt mellan Film i Väst och Göteborgs kommun.

LÄS MER: Efter bråket – Film i Väst får sina pengar

Fastighetsägaren för fastigheten där Gothenburg Film Studios huserar kan bekräfta att det är en vattenläcka som skett i fastigheten.

– Det ska ha varit ett trinettkök där en vattenkoppling sprungit läck under natten, säger Manne Fridell, bolagskommunikatör på Älvstranden Utveckling som driver fastighetsbolaget Fribordet AB.

Själva vattenläckan kunde man lätt åtgärda. Men man har under fredagen fått fortsätta med att få bort vattnet ifrån själva lokalen.

Flera vattenläckor

Personal från kommunen var under fredagsmorgonen på plats för att sanera byggnaden. Men det är oklart om de anställda på Gothenburg Film Studios kan komma tillbaka till kontoret under dagen.

– Det är ingen jättestor läcka som inträffat men det är mycket vatten som runnit under natten. Så vi går igenom vad det är som har skett nu så får vi se sedan, säger Manne Fridell.

Vattenläckan på Lindholmen är bara en av flera större vattenläckor som ägt rum i Göteborg de senaste dagarna. Under torsdagen drabbades flera fastigheter av en vattenläcka i centrala Göteborg. Och en annan vattenläcka i Masthugget påverkade spårvagnstrafiken under torsdagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.