Stor vattenläcka i Majorna

En stor vattenläcka på Karl Johansgatan i Majorna har under måndagen orsakat stopp i spårvagnstrafiken.

ANNONS
|

En stor vattenläcka uppdagades under måndagsförmiddagen vid korsningen Karl Johansgatan och Kaptensgatan i Majorna. Tidigare sprutade vatten ut från någon typ av brunn.

– Vi är på plats och jag misstänker att man i den här stunden börjat gräva. Jag räknar med att vattnet är på igen om fyra, fem timmar ungefär, sade Johan Hultén, tjänsteman i beredskap på Kretslopp och vatten på Göteborgs stad vid 14.30-tiden.

Vad som orsakat vattenläckan är oklart.

– Jag misstänker att det är en gammal gjutjärnsledning som antingen gått rak av eller så har en bit lossnat. Då har vi två alternativ, antingen sätta dit ett plåster, en reparationsmuff alltså, eller byta ut ett rör, säger Johan Hultén.

ANNONS
En vattenläcka har uppstått i Majorna och stoppar spårvagnarna.
En vattenläcka har uppstått i Majorna och stoppar spårvagnarna. Bild: Läsarbild

Västtrafik störningsjour meddelar att spårvagnstrafiken stoppas till följd av vattenläcka. Just nu är linje 3 och 9 inställda mellan Kaptensgatan och Ostindiegatan, istället åker de via Bangatan och Ekedalsgatan. Västtrafik har satt in extrabussar som går från Stigbergstorget till Godhemsgatan.

Det har tidigare varit problem med vattenläckor på Karl Johansgatan. Senast förra veckan uppstod en läcka i närheten av den läcka som uppstod under måndagen.

Vid 17-tiden meddelade Västtrafik att det tidigare stoppet är uppklarat och att Linje 3 och 9 kör åter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS