Under söndagseftermiddagen pågick en stor sökinsats efter larm om en misstänkt drunkning.
Under söndagseftermiddagen pågick en stor sökinsats efter larm om en misstänkt drunkning. Bild: Läsarbild

Stor sökinsats efter larm om misstänkt drunkning

Ett stort sökpådrag pågick vid en sjö i Härryda kommun under söndagseftermiddagen efter att en privatperson fått syn på en tom båt driva runt på sjön. Senare på söndagen meddelade räddningstjänsten att man avslutat insatsen och att ingen person verkar har fallit överbord.

ANNONS
|

Det var vid 13.30-tiden på söndagseftermiddagen som polisen fick larm om en misstänkt drunkning i en sjö i Härryda kommun. En person ringde polisen som i sin tur kontaktade räddningstjänsten efter att en båt drev omkring ute på sjön.

– Vi har en båt med en del saker och med motorn igång, sa Bosse Florell på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter att larmet inkommit.

Räddningstjänst och polis åkte till platsen tillsammans med en polishelikopter och en så kallad search and rescue-helikopter. I insatsen deltog dessutom dykare och drönare.

Strax därefter, vid 15-tiden på söndagen, kunde polisen lämna platsen. I samma veva kunde de två helikoptrar som initialt sökte vid sjön också dra sig tillbaka. Detta efter att man hittat ägaren till båten.

ANNONS

Tillhör ett företag i närheten

– Vi har identifierat ägaren till båten och det är ett företag i närheten, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Räddningstjänsten fortsatte sökinsatsen under eftermiddagen för att säkerställa att ingen person fallit överbord.

– Vi är kvar en liten stund till och säkerställer så att det inte är någon person i vattnet, sa Gunnar Skaven, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, strax efter klockan 15.

Vid 15.45-tiden på söndagen kunde även räddningstjänsten lämna platsen.

– Det var inga direkta tecken på att någon person skulle ha trillat i, så vi har lämnat platsen och avslutat sökinsatsen, säger Anders Helmborn, larm-och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen kan båten ha slitit sig.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS