Stor polisinsats efter larm om drunkning i Göta Älv

En stor polisinsats pågick vid Göta Älv under måndagen, vilket stoppade båttrafiken vid Tysklandsterminalen, efter ett drunkningslarm. Vittnen ska ha sett en person som simmade i riktning mot Hisingen. Vid 15.30 beslutade polis och räddningstjänst att avbryta sökandet.
– Dykarna har gått upp och båttrafiken kommer släppas på, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör under måndagseftermiddagen.

ANNONS
|

Vid 14-tiden larmade ett vittne räddningstjänsten och berättade att en person simmade i Göta Älv, i riktning mot Hisingen.

Räddningstjänsten inledde en större insats och skickade styrkor till platsen, däribland dykare, för att försöka hitta simmaren. En drönare användes i sökandet.

Kort därefter larmades även polisen till platsen.

– Det är en rätt stor insats, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, under sökandet.

Färjor stoppade

Alla Västtrafiks båtlinjer som går till och från Eriksbergs Färjeläge var indragna på grund av insatsen. Det meddelade Västtrafik vid 15-tiden.

Även Stena Line påverkades av insatsen.

Karl Mårtensson är presschef på Stena Line och sa att det enda han visste om händelsen var att Stena Line ombetts stanna med en inkommande färja utanför Älvsborgsbron.

ANNONS

– Vi ligger utanför bron och avvaktar och väntar på att få segla in. När vi får göra det avgörs inte av oss, säger han.

Vid 15.30 avbröt polis och räddningstjänst sökandet, utan att någon person hittats. Därefter kunde båttrafiken återgå till det normala.

– Dykarna har gått upp och båttrafiken kommer släppas på, säger Björn Wänström, larm- och ledningsoperatör under måndagseftermiddagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS