Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stor polisinsats vid gymnasieskola

Flera polisenheter har under fredagen varit på plats utanför en gymnasieskola i Göteborg. Anledningen är att det enligt polisen förekommit en "upploppsliknande" situation på skolan tidigare i veckan.
– Många ungdomar hade samlats och det var väldigt oroligt på platsen, berättar polisens Thomas Fuxborg.

Det pågår en stor polisinsats vid en gymnasieskola i Göteborg under fredagsförmiddagen. Något som GT var först med att berätta. Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, berättar att det handlar om en tidigare incident i veckan:

– Det finns ingen anmälan, men många ungdomar hade samlats och det uppstod bråk och var väldigt oroligt på platsen. Jag vet inte exakt vilken dag det var. Idag har vi fyra enheter på platsen. Det är ordningshållande åtgärder, säger han.

GP har varit i kontakt med skolans verksamhetschef som uppger att hon inte riktigt delar polisens bild av händelsen.

– Vi tycker det är jättebra att polisen är här, men vi delar inte bilden av att det har varit kravaller eller någon upploppsliknande stämning. Det var ett bråk utanför för skolans område tidigare i veckan. Det var både utomstående och elever från vår skola inblandande, och vi har nu engagerat oss för att hjälpa ungdomarna lösa det här, säger verksamhetschefen.

Du säger att det var ett bråk, har du någon uppfattning kring hur många som har deltagit i bråket, det kan ju ha betydelse för beskrivningen av det som hände?

– Jag såg inte det själv, men jag har pratat med våra skolvärdar och det ska ha varit ett bråk utanför skolan som sedan rörde sig ner mot oss. Bråket var inte på skolan och polisen är inte heller på vårt område, men vi tycker att det är jättebra att de är här och vi har ett bra och nära samarbete med polisen, säger skolans verksamhetschef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.