Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder från läsarfilm. Bild: Läsarfilm
Bilder från läsarfilm. Bild: Läsarfilm

Stor polisinsats på Hisingen efter väpnat rån

Strax efter lunch på söndagen skedde en stor polisinsats i ett bostadsområde i Hisings Backa. Vittnen berättar hur man sett polisen gå runt med dragna vapen. Tre personer har gripits misstänkta för rånet.

Insatsen ska ha skett efter att ett väpnat rån ägt rum i en butik på Hisingen tidigare under söndagen. Enligt polisen är det en pågående insats.

– Vi har sex patruller på plats just nu, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen, strax innan klockan 13.

Polisen fann maskering och stöldgods

Enligt polisen ska tre maskerade gärningsmän ha lämnat platsen i en bil, som sedan hittades med punktering vid en bro på Ringön. I bilen gjorde polisen fynd som stämde överens med vad som stulits från butiken. Polisen fann även maskering och kläder som de menar tyder på att det är rätt bil. Bilen och godset har tagits i beslag av polis.

I bilen fanns däremot inga personer.

Ett vittne som satt på bussen såg hur polisen gick in i ett bostadsområde med dragna vapen.

– Det var en vanlig polisbil och en piketbil som körde fram till busshållplatsen. Piketbilen körde sen upp på gräset och tre poliser hoppade ut med stora vapen, säger vittnet.

Polisen uppger att vittnen sett tre personer lämna bilen och sprungit mot Stigs Center. Polisen söker efter personerna i närområdet.

Alla gärningsmän gripna

Vid 13.30 meddelar polisen via in hemsida att två män har gripits, misstänkta för delaktighet i rånet. Polisen jobbar med att säkra bevis och höra vittnen.

– Vi har goda förhoppningar om att hitta honom och är trygga med de gripanden som gjorts. Vi har bra material att jobba med, bra bevisning och gott om vittnesuppgifter så jag tror att vi kan hitta den tredje, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Vid 18-tiden uppgav polisen att även den tredje gärningsmannen hade gripits.

– Personen greps i en bostad. Gripandet gick lugnt till, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen har inga uppgifter om hur det är med personen eller personerna som befann sig i butiken.

– Som vanligt är det ju en traumatisk upplevelse att bli utsatt för ett rån och ett väpnat rån blir ännu värre. Jag har all förståelse för om de är skärrade, säger Stefan Gustafsson.

Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats. Händelsen rubriceras i nuläget som grovt rån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.