Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/6

Stor polisinsats på gymnasieskola

Polisen larmades till Katrinelundsgymnasiet i Göteborg på fredagsförmiddagen efter larm om att en hotfull person ska ha befunnit sig i skollokalerna. Flera patruller skickades till platsen för att leta efter den misstänkte. På lördagen meddelade polisen att de förhört den eftersökte personen.

Eleverna på Katrinelundsgymnasiet skickades hem på fredagen efter att någon form av hot ska ha uttalats, både personligen och via sociala medier, om att skada andra. Polisen var på plats med ett stort antal patruller och sökte efter en person i skolans lokaler.

– Vi är rätt mycket poliser på plats som letar efter personen för att prata med den. Det verkar vara någon som inte mår så bra, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Sökandet efter personen utvidgades senare till utanför skolområdet.

– Vi har upprättat en anmälan om grovt olaga hot mot grupp. Personen verkar inte vara kvar på skolan, men vi fortsätter leta, även på andra ställen där personen kan vara. Vi är även kvar där för att vara trygghetsskapande, säger Peter Adlersson.

Efter att skolan utrymdes fick eleverna pö om pö i samverkan med polisen hämta sina saker, berättar Stefan Öhman, chef på utbildningsförvaltningen.

– Sedan valde vi att runda av och ta fredag, säger han.

Övar regelbundet

Enligt Stefan Öhman gick allt lugnt och sansat till.

– Alla har skött sig föredömligt och följt rutinerna.

Nästa steg var att informera personal om vad som hänt och utvärdera hur skolans rutiner fungerade.

– Utrymning av skola är något vi övar på regelbundet. Även om bilden är att allt fungerat bra vill vi titta på situationen och se om det är något vi behöver dra lärdom av, säger Stefan Öhman.

Mannen förhörd

Vid 17-tiden meddelade polisen att det inte hittat något som styrker att det överhuvudtaget riktats något hot mot skolan, dess elever eller personal.

– Polisen har utrett händelsen under dagen och det finns ingenting som i nuläget bekräftar att det kommit in ett hot, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst, till GP på lördagsmorgonen.

Hon berättar också att polisen senare under kvällen kom i kontakt med den eftersökte mannen.

– Vi har varit i kontakt med personen och ett förhör av genomförts. Jag kan inte säga mer än att det inte fanns något hot mot skolan, säger Anna Göransson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.