Stor polisinsats och biljakt i Göteborg – två gripna

Två män i 30-årsåldern är gripna, misstänkta för ett antal brott, efter en biljakt i Göteborg. Fyra poliser ska ha skadats när man till slut fick stopp på bilen.
– En polisman ska ha fått sin fot överkörd i samband med att man stoppade fordonet, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Det började med ett larm om en krock i Kviberg. En av de inblandade bilarna ska lämnat olycksplatsen direkt efter händelsen, och polispatruller skickades ut efter fordonet.

– Vi blir larmade och får så småningom syn på bilen. Det blir ett kortare förföljande av det här fordonet, som åker mot Sävedalen. Polishelikoptern har också varit uppe i samband med detta, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen fick stopp på bilen i Sävedalen. Men då var jakten inte över.

– Då försöker den här föraren sannolikt smita igen, och kolliderar med två polisfordon i samband med själva stoppet. Minst en polisman har fått lindriga skador, men ingen har behövt ambulansvård, säger Fredrik Svedemyr vid tillfället.

ANNONS

Flera poliser skadade

Totalt fyra poliser skadades i händelsen, meddelar polisen vid 17-tiden. Samtliga ska vara lindrigt skadade.

– De har blivit omhändertagna enligt interna rutiner. Rent fysiskt handlar det inte om några allvarligare skador, men det kan ju vara jobbigt att råka ut för sådana händelser ändå, säger han.

Skadorna omfattade skärskador i samband med en krossad ruta, smärta i armen och en av poliserna ska ha fått sin fot överkörd.

Bärgningsbil kallades in för att avlägsna bilarna.
Bärgningsbil kallades in för att avlägsna bilarna. Bild: Måns Langhjelm

Bilen visade sig vara stulen. Föraren och en passagerare, båda män i 30-årsåldern, greps av polis strax efter att man fått stopp på fordonet.

De båda misstänks nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott.

Föraren är även misstänkt för våld mot tjänsteman, olovligt avvikande från olycksplats, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri. Polisen arbetar vidare med de brottsrubriceringar som finns.

Om männen är förhörda finns det under torsdagskvällen ingen information om.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS