Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Stor polisinsats i Västra Frölunda

En man har säkras av polis efter en dramatisk polisinsats i Västra Frölunda under torsdagskvällen. – Vi håller på med en husrannsakan i mannens lägenhet. Jag vet inte i vilket ärende han är misstänkt i, Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisinsatsen som ägde rum vid Positivparken i Västra Frölunda, påbörjades på torsdagsförmiddagen efter att en åklagare bett polisen att hämta in en person.

Polisen på plats meddelade vid 18-tiden att mannen gett upp och kan frihetsberövas av polis på platsen och att ingen person har kommit till skada vid gripandet. Mannen kommer nu att föras till polsihuset och höras. En husrannsakan genomförs i lägenheten.

Mannen gav upp efter det att förhandlare varit i kontakt med honom under hela dagen.  

– Vi har funnits där för säkerhetsskäl. Vi håller på med en husrannsakan i mannens lägenhet. Jag vet inte i vilket ärende han är misstänkt i, Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst, strax före 19-tiden.

Pågick hela dagen

Polisinsatsen som ägde rum vid Positivparken i Västra Frölunda, påbörjades på torsdagsförmiddagen efter att en åklagare bett polisen att hämta in en person. Vad personen är misstänkt för är inte känt, men han är anhållen i sin frånvaro. 

– Jag har ingen information i nuläget vad mannen är misstänkt för, men han har låst in sig i en lägenhet och vill inte komma ut.  Förhandling pågår, vi har varit i kontakt med personen, säger Peter Adlersson, presstalespersonen vid polisen i Region Väst. 

Förhandlare tillkallades och som sporadiskt hade kontakt med mannen under dagen. Det tog dock till tidig kväll innan det gav något resultat.

Hotbilden 

Polisen har under eftermiddagen inte velat kommentera om det finns en eventuell hotbild. 

– Nej, det vill vi inte gå in på i nuläget, men jag kan säga så mycket att mannen varit aggressiv och hotfull. Vi tar såklart det säkra före det osäkra, sa Peter Adlersson tidigare. 

Enligt polisen ska mannen ha varit ensam inne i lägenheten.

Lägenheten är på marknivå i ett hyreshus på tolv våningar.  

Stort polispådrag

Polisens insatsstyrka skickades plats, lika så är ambulans och räddningstjänst. 

Enligt vittnen har det under eftermiddagen varit ett stort pådrag vid platsen. Bland annat skickades en polisbuss, tre mindre polisbilar och tre civila bilar till bostäderna. 

– Jag vill inte kommentera hur många av våra bilar som är på plats. Sedan Kl 14.50 beslutades om så kallad särskild händelse. Detta för att kunna ha uthållighet från polisens sida och få möjlighet att nyttja myndighetens samlade resurs. 

– Vårt uppdrag var att få ut mannen utan att han eller någon annan skadas och vi har nu slutfört det uppdraget och kommer strax att lämna platsen, sa Peter Adlersson, tidigare. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.