Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Stor polisinsats i Slottsskogen

En maskerad person med vad man misstänkte var ett automatvapen sågs i Slottsskogen av flera vittnen under onsdagskvällen. Vid midnatt greps en man i 25-årsåldern. Under morgonen anhölls mannen för grovt olaga hot mot grupp.
– Han stämmer in på signalementet, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Det var vid 22.30-tiden under onsdagskvällen som polisen fick in ett larm gällande att en maskerad person med ett misstänkt automatvapen ska ha synts till i Slottsskogen.

– Det är flera av varandra oberoende vittnen som har larmat om det här. Det finns inget som tyder att på att det skulle vara någon felaktighet i de iakttagelserna, sa Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, sent under kvällen.

13 polisenheter på plats

Med anledning av händelsen fick stora delar av Slottsskogen spärras av och en stor polisinsats pågick under kvällen i parken. Polisen var på plats med 13 enheter plus en helikopter.

Under kvällen begärde polisen även att Västtrafik drog in hållplatsen Botaniska trädgården.

– Vi har begärt av spårvägen att vagnarna åker förbi och att det vare sig är påstigning eller avstigning. Dels vill vi inte ha det eftersom det underlättar för oss att inte få in personer i området och vi vill undvika att någon slinker ut. Den backupen har vi nu, berättade Morten Gunneng.

En man gripen

Vid midnatt mot torsdagen greps en man i 25-årsåldern.

– Han stämmer in på signalementet och han bär på två stycken vapenliknande föremål som med största sannolikhet är någon form av attrapper, sa Morten Gunneng.

Brottsrubriceringen är grovt olaga hot mot grupp. Avspärrningarna hävdes kort efter gripandet och kollektivtrafiken trafikerar återigen den indragna hållplatsen.

– Vi håller på hör ett antal personer nu för att få lite detaljer kring hur han har betett sig då, sa Morten Gunneng.

Det finns alltså uppgifter om att han hotat personer?

– Vi kan väl säga så att folk har känt sig hotande, sedan exakt hur han burit sig åt får de ta reda på i förhör.

Hade en soft-air gun

Under natten genomfördes ett kortare förhör med den gripne mannen. Under morgonen anhölls han av åklagare misstänkt för grov olaga hot mot grupp. Vapnen mannen bar på var troligtvis soft-air guns.

Fortsatta vittnesförhör kommer hållas under torsdagen.

– Jag har inga detaljer kring hur han ska ha hotat personer, men det finns uppgifter om att folk har känt sig hotade. Sett till rubriceringen så är det flera personer som känt sig hotade, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.