Stor bilträff i Kållered – 700 fordon på plats

En stor bilträff med upp emot 700 bilar ägde under lördagskvällen rum på en parkering vid Ikea i Kållered. Polisen var på plats med flera patruller, men bedömer vid midnatt ärendet som avslutat.
– Bilträffen är i princip avslutad, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl i polisregion Väst.

ANNONS
|

Under lördagskvällen åkte polisen ut till en parkering vid Ikea i Kållered efter att ha fått uppgifter om en stor bilträff på platsen. Sammanlagt ska det röra sig om hundratals bilister som samlats.

– Det är mycket bilar, runt 700, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Till Mölndals-Posten säger polisen att man misstänker att det kan ske så kallade streetrace på platsen. Bland annat har polishelikopter kallats in för att få en överblick över situationer.

– Det brukar ju normalt sett inte vara så mycket bilträffar här i Göteborg, säger Johan Ljung.

Enligt polisen har inget lagbrott ägt rum, men man är på plats för att arbeta med eventuella trafikbrott.

ANNONS

Omkring midnatt bedömer polisen ärendet som avslutat.

– Bilträffen är i princip avslutad. Däremot har vi någon form av återsamling, åtminstone av vissa fragment, men det verkar vara i mindre omfattning, säger Morten Gunneng, polisens vakthavande befäl i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS