Stoppet i spårvagnstrafiken uppklarat - drar med sig förseningar

Ett fel på en spårvagn ställde till det i trafiken i Kortedala-trakten under lördagen. Flera linjer stod still men bussar ersatte sträckan Nymånegatan-Komettorget. Runt klockan 15.00 så var stoppet uppklarat men drar med sig förseningar.

ANNONS
|

Det var ett omfattande fordonsfel som låg bakom det flera timmar långa stoppet på lördagseftermiddagen. Vid 12.30 var prognosen att stoppet kommer vara mellan två och två och en halv timme till, enligt Västtrafiks störningsjours Minka Sidov.

– Något sådant, det är prognosen, säger Sidov.

Stoppet berörde spårvagnslinjerna 6, 7, 11 och X mellan Runstavsgatan mot Kortedala/Bergsjön och omvänt. Bussar ersatte på sträckan Nymånegatan-Komettorget och omvänt.

– De går i skytteltrafik, säger Sidov.

Strax efter klockan 15.00 meddelar Västtrafik att stoppet är uppklarat. Däremot har det långvariga stoppet dragit med sig en del följdförseningar. Det gäller främst på spårvagnslinjerna 6 och 11.

ANNONS

– Egentligen är det hela linje 11 i båda riktningarna och delvis sexan i båda riktningar säger Sofia på Västtrafiks störningsjour.

Västtrafik uppmanar att hålla koll i appen och hemsidan för att få information om vilka avgångar som är påverkade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS