Spårvagnarna på linje 11 kör alltjämt i delar av staden, men flera hållplatser i Majorna är indragna till följd av ett kontaktledningsfel. Arkivbild.
Spårvagnarna på linje 11 kör alltjämt i delar av staden, men flera hållplatser i Majorna är indragna till följd av ett kontaktledningsfel. Arkivbild. Bild: Robin Aron

Stopp på två spårvagnssträckor i Göteborg

Det är stopp på två spårvagnssträckor i Göteborg, till följd av olika fel. Bussar i skytteltrafik ersätter delar av såväl linje 5 som linje 11.

ANNONS
|

Under måndagskvällen inträffade ett kontaktledningsfel i Majorna. Det påverkar även morgontrafiken på tisdagen, då linje 11 är indragen mellan Mariaplan och Fjällgatan.

– Ersättningsbussar kör i skytteltrafik mellan Kungssten och Stigbergstorget, säger Mikael på Västtrafiks störningsjour.

Arbetet med att åtgärda felet pågår.

– Det finns en preliminär prognos satt till klockan 12 i dag, men den kan ändras.

Rälsbrott påverkar linje 5

Spårvagnstrafiken på linje 5 är också delvis indragen. Där har det varit stopp på sträckan mellan Korsvägen och Östra Sjukhuset sedan slutet av förra veckan, till följd av ett rälsbrott.

Ersättningsbussar kör i skytteltrafik mellan Korsvägen och Härlanda, och ser på tisdagsmorgonen ut att behöva göra så ytterligare några dagar. Västtrafiks prognos är att rälsen kommer vara lagad först på lördag, den 27 maj.

ANNONS

LÄS MER:Bussar i skytteltrafik när rälsbrott stoppar spårvagnslinje 5

LÄS MER:Så läggs spårvagnstrafiken i Göteborg om i sommar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS