Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp på Artillerigatan efter singelolycka

En person fördes till sjukhus efter en singelolycka vid Artillerigatan på måndagsmorgonen misstänkt för grov olovlig körning. I samband med olyckan stoppades all lokaltrafik förbi Artillerigatan.

Det var strax före klockan 07 på måndagsmorgonen som en personbil krockade med ett träd på Artillerigatan i närheten av Coop. Räddningstjänsten skickade ut två enheter, SOS Alarm är på plats med ambulans och polisen är också där.

Det var vid 07.15-tiden oklart om någon person skadats i olyckan men det var då stopp i all trafik i båda riktningar förbi olycksplatsen.

– Vi har stängt av gatan och det är stopp för såväl bilar som buss och spårvagn, säger Niklas Fogelqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningtjänsten i Storgöteborg.

– Dessutom har det påkörda trädet fallit över vägen.

Förd till sjukhus

Strax före 07.30 uppgav SOS Alarm att en person förts till sjukhus med ambulans efter olyckan, oklart hur allvarligt skadad personen var. Då hade också Västtrafik uppgett att spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 återupptagit trafiken förbi olycksplatsen, det vill säga från SKF mot Kortedala/Bergsjön och omvänt.

Enligt polisens vakthavande befäl Magnus Nordqvist är den krockade bilen nu tagen i beslag efter misstanke om grov olovlig körning, det vill säga att föraren har kört utan körkort.

– Personen är dessutom misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.