Stopp i tågtrafiken till och från Göteborg

Ett stort stopp drabbade tågen in till Göteborgs central under fredagen efter en nedriven kontaktledning. Först sju timmar efter det första stoppet kunde alla sträckor börja trafikeras till och från Göteborg.

ANNONS
|

Under en period under fredagsförmiddagen har inga tåg kunnat ta sig in eller ut från Göteborgs central. Orsaken är en nedriven kontaktledning.

– Det startade kvart över tio. Det är stopp för samtliga tåg till och från Göteborgs central, säger Beisi Sundin som är presskommunikatör på Trafikverket vid 10.50.

Vid 11.10 meddelade Trafikverket att vissa spår åter är öppna. Knappt en halvtimme senare rullade trafiken på sträckorna Göteborg–Malmö och Göteborg–Stockholm, men med förseningar.

Däremot var det fortfarande vid 17.30-tiden problem på sträckorna Göteborg-Trollhättan-Karlstad och Göteborg- Uddevalla-Strömstad.

– Tågen vänder i Bohus och Ytterby, och vissa tåg är inställda hela sträckan. Men vi hänvisar till tågbolagen när det gäller detaljer, säger Magnus Löfgren, presskommunikatör på Trafikverket.

ANNONS

Först vid 19.30 var kontaktledningen lagad. Resenärer får räkna med följdförseningar även under kvällen.

Kontaktledningen revs ner vid ett växelområde några hundra meter från centralstationen.

– Det är där vi styr in tågen på perrongen. Det var därför det blev totalstopp från början. Nu tar maskiner och kranbilar plats. Sen ska de som arbetar ha en god arbetsmiljö. Det ligger så nära området att det inte går att leda om, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

Resenärer uppmanas att kontrollera respektive avgång för information.

– Vi uppmanar alla de som ska ut och resa att ta kontakt med tågbolagen så man vet hur trafiken ser ut, säger Sofia Lundahl.

Västtrafik uppmanar sina resenärer att hålla koll i deras appar för att ha koll på avgångar där information kommer efterhand.

ANNONS