Stopp i tågtrafiken på Bohusbanan

Det är stopp i tågtrafiken på Bohusbanan. Stoppet påverkar sträckan Göteborg-Stenungsund-Uddevalla. Strax före lunchtid meddelade Trafikverket att trafiken flöt på igen.

ANNONS
|

Sedan 08.40 har det varit helt stopp i tågtrafiken på Bohusbanan. Stoppet påverkar trafiken mellan Göteborg-Stenungsund-Uddevalla.

– Det är ett träd som lutar mot en hjälpkraftledning. Så nu ska man ta bort trädet och kontrollera elledningen, säger Beise Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Enligt henne är prognosen på när stoppet ska vara avklarat lunchtid på tisdagen. Enligt Anna-Karin Södergren, störningskoordinator vid Västtrafik, är prognosen 10.40.

Enligt henne har sex tåg hittills ställts in på sträckan Göteborg-Uddevalla.

– Tågen som påverkas är de som går mellan Ytterby och Göteborg. Vi sätter in ersättningsbussar på de inställda sträckorna, säger hon.

Strax före lunchtid meddelade Trafikverket att det är full framkomlighet på Bohusbanan igen.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS