Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i tågtrafiken – nedrivna bommar

Det är stora störningar i tågtrafiken mellan Göteborg, Uddevalla och Strömstad efter att en lastbil kört ner bommar och vägsignaler norr om Stenungsund. Felet förväntas vara fixat tidigt på onsdag morgon.

Det var vid halv åtta-tiden på måndagskvällen som en lastbil körde in i bommar och vägsignaler vid en järnvägsövergång mellan Stenungsund och Svenshögen. Olyckan orsakade stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Uddevalla under kvällen och natten och ersättningsbussar sattes in.

– Det rör sig om sönderkörda bommar och vägsignaler, hela anläggningen har fått sig en riktig törn, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Enligt tidigare rapporter var även tågens kontaktledning trasig, något som visade sig inte stämma.

Inte fixat förrän onsdag

En första prognos sa att skadorna skulle vara lagade vid elva på tisdagskvällen, men den har flyttats fram till klockan sex på onsdagsmorgonen.

– Det kommer vara hela dagen, säger Katarina Wolffram, presskontakt på Trafikverket.

På måndagsmorgonen meddelade Västtrafik att tågen hade börjat rulla igen, men med kraftiga förseningar.

– De kör fortfarande med försening på sträckan, de är 20-30 minuter sena, säger Christian Blomquist, störningskoordinator på Västtrafik.

Detta även om felet norr om Stenungsund inte är fixat än.

– Det som återstår att laga är en plankorsning med bommar och man kan sätta ut vägvakter där så länge, säger Christian Blomquist.

Tåg leds via Trollhättan

Tågen från Göteborg mot Strömstad leds om via Trollhättan, medan tågen från Strömstad går vanlig väg men med förseningar. Vissa tåg är helt eller delvis inställda och ersatta av buss.

Alla resenärer som ska åka på sträckan uppmanas till att hålla noggrann koll på sina avgångar för att veta om den är försenad eller inställd och ersatt med buss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.