1/3

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka efter att ett tåg krockat med ett arbetsfordon som spårat ur på Mölndals station. Stoppet väntas pågå fram till onsdag morgon.
Resenärer uppmanas att ta ersättningsbussar.

Sedan klockan fyra på tisdagsmorgonen har det varit totalstopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka. Anledningen till stoppet är en urspårning som inträffade sent på måndagskvällen.

Det finns än så länge ingen exakt prognos för när felet ska vara åtgärdat, men enligt Västtrafik väntas stoppet pågå i minst ett dygn.

– I nuläget är det inga tåg på västkustbanan som kan gå in till Göteborg. Om man kommer från Kungsbacka så kan man ta pendeln till Kållered och därifrån går ersättningsbussar till Göteborg, säger Malin Johnson, presskommunikatör på Västtrafik.

Öresundstågen inställda

Resenärer i motsatt riktning uppmanas ta ersättningsbuss till Kållered och därifrån pendeltåget till Kungsbacka.

Även Öresundstågen till och från Göteborg är inställda. I nuläget uppmanas resenärer att ta ersättningsbussar på hela sträckan mellan Kungsbacka och Göteborg.

Tåget måste lyftas bort

Under tisdagseftermiddagen har man lyckats flytta på godståget men det finns fortfarande arbete kvar som behöver utföras innan trafiken är i gång igen.

– Man behöver byta ut trasiga delar på spåret. Vi har också upptäckt att tåget har läckt ut diesel. Det kan påverka prognosen, säger Denny Josefsson på Trafikverket.

Arbetsfordonet som spårade ur står fortfarande i vägen. Denny Josefsson säger att man behöver ta dit en kran som kan lyfta bort det.

Trafiken förväntas vara i gång under onsdag morgon igen.

– Vi har inte fått några nya uppgifter och räknar därför med att trafiken ska rulla igen från klockan 04.00 i morgon bitti, säger Camilla Kaneflo vid Västtrafiks störningsjour vid 18-tiden på tisdagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.