Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stopp i spårvagnstrafiken efter olycka

En bil och en spårvagn ska ha krockat vid Korsvägen. Detta innebär att det var stopp på linje 2, 6 och 8 mellan Korsvägen och Mölndal samt Chalmerstunneln. Det ska även vara stopp i spårvagnstrafiken mellan Gamlestaden och Angered efter en brand i en tunnel.

Strax innan klockan 20 på söndagskvällen krockade en spårvagn med en personbil mellan hållplatserna Korsvägen och Getebergsäng. Detta innebär att det blev stopp i delar av spårvagnstrafiken.

– Det är stopp längst linje 2, 6 och 8. Vagnarna kommer att få ta alternativa vägar, sa Ellinor Mildh vid Västtrafiks störningsjour vid 20-tiden.

Brand i tunnel

Och det är inte det enda spårvagnsproblemet som uppstått under söndagskvällen. En brand i en spårvagnstunnel vid Hammarkullen har gjort att delar av Angered nu är strömlöst. Detta har gjort att linje 4, 8 och 9 inte kan köra mellan Gamlestads Torg och Angered. Denna rutt ersätts av Västtrafik med bussar. Så kommer det att fortsätta under resten av söndagen. Västtrafik kunde klockan 20.30 inte säga när spårvagnarna kan rulla igen.

Stoppet vid Korsvägen innebar att linje 2 inte körde mellan sträckan Korsvägen-Mölndal. Och linje 6 och 8 inte kunde ta sig igenom tunneln upp mot Chalmers vilket gjorde att de inte kunde åka vidare mot Länsmansgården respektive Frölunda torg.

Kvart över åtta kunde Västtrafik meddela att linje 2, 6 och 8 åter kunde gå sin normala sträcka mellan Korsvägen och Mölndal/Länsmansgården/Frölunda Torg. Men att det fortfarande var stopp i trafiken i Angered.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.