Stillastående buss vid Svingeln påverkade flera linjer

En buss stod stilla mellan Olskroken och Svingeln i riktning mot Östra Sjukhuset. Det påverkade fyra spårvagnslinjer och Västtrafik satte in ersättningsbussar.

ANNONS
|

Det var linje 1,3,6 och 8 som påverkades av stoppet.

– Vi har satt in ersättningsbussar mellan Gamlestan och Redbergsplatsen för där är det bara linje 6 och 8 som kör, sa Carina Kjellgren, störningskoordinator på Västtrafik vid klockan 07 på tisdagsmorgonen.

Morgonresenärer som skulle åka mellan Svingeln och Redbergsplatsen hänvisades till linje 17 istället.

Strax efter 07.00 meddelade Västtrafik att ersättningsbussar kör från Redbergsplatsen till Gamlestan men inte in vidare mot stan.

Strax efter halv åtta var bärgningsbilen på plats och strax därefter var den havererade bussen bärgad.

– Det kan ta en stund men vi fortsätter köra ersättningsbussar ett tag efter bärgningen också, sa Paula Reyes på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

Klockan 07.40 meddelade Västtrafik att stoppet är uppklarat och spårvagnstrafiken återigen kör som vanligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS