Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Elisabeth Alvenby
Bild: Elisabeth Alvenby

Stenkastning mot spårvagnar – trafik ställdes in

Spårvagnstrafiken mellan Allhelgonakyrkan och Bergsjön ställdes in en tid under fredagskvällen. Anledningen var stenkastning mot vagnarna och personer som drar i nödbromsarna.

Vid tio i nio på fredagskvällen stoppades spårvagnstrafiken mellan Allhelgonakyrkan och Bergsjön.

Enligt störningsjouren rör det sig om ungdomar som drar i nödbromsen.

– Det har hänt på ett flertal vagnar, så det är ingen idé att köra just nu, säger Magnus Bengtsson, störningskoordinator vid Västtrafik.

Stoppet innebär att linje 7 och 11 dras in mellan Allhelgonakyrkan och Bergsjön i båda riktningar. Linje sex vänder vid Nymånegatan.

Polisen har inte fått in några rapporter om skador på spårvagnarna, men är på väg upp till Bergsjön för att återställa ordningen.

— Det ska vara ungdomar som kastar sten eller is mot spårvagnarna. Det ska också vara stökigt på vagnarna, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen.

Vad gör polisen för att åtgärda problemen?

– Vi tar oss till platsen och gör någon något brottsligt ingriper vi. Vagnarna måste få gå. Det är många som vill åka och tyvärr blir de drabbade av det här.

Från klockan 21.30 kommer linjerna 6, 7 och 11 åter att köra ordinarie körvägar. Polisen kommer då att åka med spårvagnarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.