Stenkastning mot buss – kollektivtrafik inställd

Under torsdagskvällen kastades sten mot flera fordon i kollektivtrafik. En spårvagn ska ha fått två rutor sönderkrossade och busslinje 71 körde inte på en sträcka i Angered, efter att några ungdomar ska ha kastat sten mot en buss.

ANNONS
|

Strax innan 19-tiden på torsdagen kom det första meddelandet från Västtrafik.

– Det är några ungdomar som kastar sten mot en buss. Några ordningsvakter är på väg dit nu, sa Mikael vid tillfället, störningskoordinator på Västtrafik.

Kollektivtrafiken var under knappt en timme inställd på linje 71 från Eriksbo till Angered och omvänt.

”Två sönderkrossade rutor enligt anmälan”

Senare inträffade ytterligare ordningsstörningar i kollektivtrafiken. Den här gången mot en spårvagn i Tynnered.

– Vi har fått in en anmälan om skadegörelse, det ska ha varit stenkastning mot en spårvagn mellan Nymilsgatan och Lantmilsgatan. Spårvagnen står på Opaltorget och har två sönderkrossade rutor enligt anmälan, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Både buss 71 och spårvagnarna som drabbades till följd av stenkastningen ska vara i rullning igen.

I nuläget finns det inga uppgifter om skadeläge på chaufförer eller passagerare och enligt uppgift har man inte hittat personerna som kastade stenarna.

– Sannolikheten att man hittar dem är nog ganska liten, säger Hans-Jörgen Ostler.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS