Stenar och raketer mot bussar i Göteborg – linjer indragna

Stenkastning och nyårsraketer som sköts mot bussar i Göteborg sent på onsdagskvällen tvingade Västtrafik att dra in trafiken på två linjer och skicka väktare till platserna.

ANNONS
|

Västtrafik gick ut med informationen vid 23.30-tiden på onsdagen.

Det handlar dels om att linje 34 inte kör sträckan Hjuvik - Eketrägatan och omvänt, dels om att linje 71 inte kör på sträckan Eriksbo Östergärde - Angered Centrum och omvänt.

– När det gäller linje 34 har vi fått rapporter om att ungdomar kastat sten mot bussen i området kring Amhult i Torslanda på Hisingen, säger Paula Alvarez Reyes, störningskoordinator på Västtrafik.

– På linje 71 har vi problem med att det skjuts raketer mot bussar i närheten av centrum i Angered, fortsätter hon.

”Obehagligt att vara med om”

Västtrafik har skickat väktare till platsen för att skydda och hjälpa förare och passagerare.

ANNONS

– Vi har inga uppgifter om att någon kommit kommit till skada, men det är förstås väldigt obehagligt att vara med om. Dessutom ställer det till problem för de som står vid en hållplats och väntar, säger Paula Alvarez Reyes.

Hur länge linjerna är indragna är oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS