Stenar rasade från byggarbetsplats – man allvarligt skadad

Stenar rasade från en arbetsplats vid Brunnsparken och träffade en byggarbetare. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.
– Han vårdas fortfarande hos oss, men hans läge bedöms som stabilt, meddelar Sahlgrenskas presstjänst under tisdagsmorgonen.

ANNONS
|

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades under måndagseftermiddagen till Brunnsparken efter larm om fallande föremål från ett bygge.

– Det är byggarbetare som fått sten på sig i samband med att de ska riva en vägg, säger Christer Dyrfelt, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten.

Oklara initiala uppgifter

Enligt initiala uppgifter hade en man fallit flera våningar från en byggnadsställning. Enligt polisen ska mannen i själva verket ha befunnit sig på marken när han träffades av en eller flera fallande stenar.

Enligt Sahlgrenskas presstjänst vårdas en man i 40-årsåldern på sjukhuset. Hans skadeläge uppgavs under måndagseftermiddagen vara allvarligt men stabilt. Under tisdagsmorgonen meddelar Sahlgrenska att mannen är kvar på sjukhuset och att hans tillstånd bedöms som ”stabilt”.

ANNONS
Sten som fallit på byggarbetsplatsen.
Sten som fallit på byggarbetsplatsen. Bild: Filip Powidzki Casserblad

Spårvagnarna dirigerades om

Räddningstjänsten spärrade i samband med händelsen av platsen, men uppgav att det inte fanns någon risk för allmänheten att skadas av fler nedfallande stenar. Även spårvagnar och bussar fick under en tid omdirigeras via Norra Hamngatan.

Enligt GP:s reporter på plats låg det efter händelser flera stenar utanför grindarna in till byggarbetsplatsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS