Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jacob Sölveland

Stal båt och kraschade in i brygga

En man stal en båt vid en småbåtshamn i Göteborg under fredagen och kraschade senare in i en brygga i Långedrag. En polisjakt med helikopter inleddes efter den misstänkta gärningsmannen.

En polisjakt med helikopter utbröt på fredagseftermiddagen när polisen jagade en man som stulit en motorbåt i småbåtshamnen vid Tångudden. Mannen körde iväg med båten och stötte emot andra båtar i hamnen innan han kom ut i hamninloppet och fortsatte västerut. Polisen tog hjälp av kustbevakningen i sökandet efter båten.

Något senare ser ett vittne hur en båt kör in i en småbåtshamn vid Långedrag och hur en man i farten hoppar av båten som fortsätter in i bryggan.

Mannen sprang från platsen och polisen söker fortfarande efter honom.

– Han kan ha känt sig stressad av att en helikopter varit uppe och kunnat följa efter honom. Det kan vara därför som han går in, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

Han uppger att spårningsarbetet med hund varit svårt på grund av vädret, men att polisen just nu hör vittnen i området.

Det var en nio meter stor motorbåt som stals. Kustbevakningen har konstaterat att det var den stulna båten som senare övergavs i Långedrag. Det är ännu okänt vilka skador det blev på båt och brygga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.