Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Stadsdirektören får gå

Upp var droppen. Stadsdirektören i Göteborgs stad, Åke Jacobsson, lämnar sin post. Det uppger flera av varandra oberoende källor för GP på onsdagskvällen. På torsdagen bekräftades avgången i ett pressmeddelande från kommunstyrelsen.

Beslutet om att Åke Jacobsson lämnar sin post ska ha fattats vid ett möte med kommunstyrelsens presidium på onsdagen.

Stadsdirektören ska ha fått beskedet tidigare på onsdagen.

- Jag vet inte hur detta kommer kommuniceras, men det är inte på egen begäran, sa en källa med god insyn.

- Det handlar om förtroendet från politikerna, det här med Upp är inte den första saken som sker. Det handlar om att förtroendet har förbrukats, sa en annan.

Klyfta

Under veckans utveckling av Upp-skandalen har en klyfta mellan Stadsledningskontoret och det politiska styret i Göteborg blivit allt tydligare.

Kommunalrådet David Lega (KD) bekräftade på onsdagen indirekt för GP Åke Jacobssons avgång men hänvisade till Anneli Hulthén.

- Jaså det är ute nu. Jag har fått information om detta att tankarna gick åt det hållet. Det är viktigt för staden att samarbetet mellan stadsledningskontoret och kommunstyrelsen fungerar, sa han.

Hänvisar

Åke Jacobsson själv ville varken bekräfta eller dementera att samtal förts om hans framtid som stadsdirektör i Göteborgs stad och hänvisade också han till kommunstyrelsens ordförande, Anneli Hulthén.

- Du vet att jag alltid varit öppen mot media, men i denna stund ber jag dig att ringa Anneli Hulthén, sa Åke Jacobsson på eftermiddagen.

Senare på kvällen meddelade han via sms att han inte hade något att säga. "Kanske i morgon förmiddag (torsdag, reds anm)", skrev han.

På torsdagsförmiddagen bekräftades avgången i ett pressmeddelande från kommunstyrelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.