Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Större vattenläcka vid Krokslättsvägen

En större vattenläcka har inträffat på tisdagseftermiddagen. Enligt Räddningstjänsten rinner vattnet från Norra Krokslättsgatan ner mot Mölndalsvägen. Även boende vid Lammevallsgatan ska vara drabbade.

Det var strax före klockan 15 på tisdagseftermiddagen som Räddningstjänsten larmades om att det uppstått en större vattenläcka nedanför mellan Mölndalsvägen och Olofshöjd.

- Vattnet kommer upp ur gatan och rinner från Norra Krokslättsgatan ner mot Mölndalsvägen, säger ledningsoperatör Lotta Molander.

Vattenverkets personal är på plats vid läckaget för att laga felet, men vid 16.15-tiden var det fortfarande oklart varför läckan uppstått.

De som drabbas av läckan är fastigheter på Mölndalsvägen 17-24 där vattnet kommer hållas avstängt till Vattenverket lagat felet.Tills dess får de hämta vatten från en vattenpost som är utplacerad längre ner på gatan.

Även boende på Lammevallsgatan är drabbade:

- Det är jobbigt att inte veta när vattnet kommer tillbaka. Vi får också hämta vatten från en kran på gatan, säger en kvinna till GP.

Det är ännu oklart hur länge vattnet kommer vara avstängt.

Enligt Räddningstjänsten är inga fastigheter i området hotade av översvämning. Inte heller är Lisebergs södra entré är drabbat av vattenläckan.

Trafiken på sträckan Lackarebäck-Gårda flöt sakta till en början eftersom framkomligheten var begränsad vid korsningen Norra Krokslättsgatan-Mölndalsvägen men vid 16-tiden ska trafiken ha börjat flyta normalt igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.